top of page
BRANDBEVEILIGING
BRANDVEILIGHEID
HOE IS HET MET DE BRANDVEILIGHEID BIJ U THUIS GESTELD?
We staan er liever niet bij stil, maar een woningbrand kan grote gevolgen hebben. Door de juiste producten op het gebied van brandveiligheid in huis te halen kunt u erger voorkomen. Jaarlijks worden vele woningen getroffen door brand. Een kleine beginnende brand kan in een zeer korte tijd enorm veel schade aanrichten. De gevolgen zijn vaak niet te overzien. Soms is er enkel materiële schade, maar soms vallen er ook gewonden en dodelijke slachtoffers. Een woningbrand heeft enorm veel impact; de schade aan de persoonlijke spullen, het huis dat niet meer bewoonbaar is en het gevaar voor uw eigen leven.
REGELGEVING
Het decreet van 10 maart 2017 maakt rookmelders verplicht in alle woningen. Sinds 1 januari 2020 moet ook een woning waarin de eigenaar zelf woont over de nodige rookmelders beschikken. Het Besluit van de Vlaamse Regering van 14 oktober 2022 verplicht nu ook een rookmelder buiten de individuele woning, namelijk in elke ruimte voor gedeeld gebruik waarin zich een technische installatie bevindt.
BESCHERM JE DIERBAREN
Wat is volgens jou het gevaarlijkste onderdeel van een brand?
Nee, niet de warmte!
Ook als bijvoorbeeld een deel van de kaarsvlam temperaturen tot wel 1300 graden Celsius kan bereiken.
Het is de ROOK die ontstaat voordat het vuur echt op gang komt. Het bestaat uit gassen die bewusteloosheid veroorzaken. Hierdoor slagen veel mensen er vaak niet in om het brandende huis of appartement op tijd te verlaten als er 's nachts brand uitbreekt.
Ons reukvermogen is uitgeschakeld als we slapen. Daarom is een luid signalerende rookmelder des te belangrijker.
Maar ook tegen koolmonoxide en aardgas moet u zich met gevarenmelders beschermen.
WENST U MEER INFO OF EEN OFFERTE OP MAAT ?
Onze experts staan u graag te woord of komen bij u langs voor een veiligheidsanalyse van uw woning of bedrijf.
bottom of page